Povijest Zappera

Suvremena povijest bioelektrične medicine i korištenja električne energije u liječenju počinje znanstvenikom Royal Raymondom Rifeom, koji je uz pomoć optičkog mikroskopa jedini u svijetu (1933.) uvidio ponašanje patogena kada je bio izložen električnom udaru / zračenju određene frekvencije. Otkrio je da svaki patogen ima svoju karakterističnu frekvenciju na kojoj se raspada (MOR-Mortal Oscillatory Rate) i da se ti patogeni mogu uništiti djelovanjem tih frekvencija na ljudsko tijelo. Koristio je posebno dizajnirane cijevi punjene mješavinom plina koji je emitirao zračenje određenog frekvencijskog spektra, kako bi uklonio patogene organizme.

U svom istraživanju oboljelih od raka Rife je postigao značajan uspjeh. Kasnije je George Lakhovsky izumio sličan uređaj, osim što je umjesto plinskih cijevi koristio posebno dizajnirane zavojnice.

Rife je bio proganjan, njegov jedinstveni mikroskop je uništen, a sam je ostao bez sredstava za daljnja istraživanja. U 1950-ima, John Crane i John Marsh odlučili su da umjesto zračnih plinskih cijevi koje je koristio Dr. Rife, u svom izvornom dizajnu, koristi obične metalne diskove koje bi pacijent mogao držati u rukama. Ova jednostavna zamjena radila je bolje nego što se očekivalo, dok je svima omogućila izradu vlastitog uređaja s jednostavnom kombinacijom konvencionalnog generatora frekvencije i par metalnih šipki. Ovaj uređaj bio je preteča današnjih Zappera.

Nikola Tesla bavio se i generatorima električne frekvencije. Živio je dug i zdrav život i imao ogromnu energiju i volju za svoj revolucionarni istraživački rad. Henry Moray je također u svojim elektranama koristio cijevi punjene plinom. Kasnije je otkrio da su njegove cijevi blagotvorno utjecale na zdravlje ljudi.

Na temelju Rifeovog uspjeha, u novijoj povijesti, razni inovatori su dizajnirali svoje vlastite zappere. Najpoznatiji je dr. Hulda Clark, koja je u svojim knjigama detaljno opisala kako se uspješno boriti protiv parazita i kako održati zdravlje. Gotovo svi današnji zapperi temelje se na njezinom istraživanju i iskustvu.

Jacques Arsene d’Arsonval

Georges Lakhovsky

Dr. Royal Raymond Rife