Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

Uvjeti rada internetske trgovine Zapper-Pro.si sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1) i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1).

Internetskom trgovinom Zapper-Pro.hr upravlja:

MARCUS, Marko Črnivec, s.p.
Tuga Vidmarja 10, 4000 Kranj, Slovenija
Matični broj: 6715052000
Porezni broj: 73107212

IBAN: SI56 2900 0005 1426 832

UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d. d.

IBAN: SI56 0201 5026 2215 262

NLB d.d.

Uvjeti poslovanja određuju rad internetske trgovine Zapper-Pro.hr, prava i obveze korisnika te reguliraju poslovni odnos među njima.

Savjetujemo vam da prije uporabe internetske trgovine Zapper-Pro.hr pažljivo pročitate u nastavku navedene uvjete poslovanja. Kupca obvezuju uvjeti poslovanja koji vrijede u trenutku kupnje (online narudžbe). Prilikom narudžbe korisnik je svaki put posebno upozoren na opće uvjete poslovanja i narudžbom potvrđuje svoju upoznatost s njima.

Vrste korisnika

Korisnik internetske trgovine može obaviti kupnju kao gost ili registrirani kupac. Gost je obvezan prije kupnje dati sve potrebne podatke za uspješnu provedbu narudžbe.

Svaki korisnik može postati registrirani kupac jednostavnom registracijom u internetskoj trgovini Zapper-Pro.hr i samim time ne treba unositi podatke prilikom svake kupnje. Registrirani kupac kupnju obavlja brže, ima uvid u prošle kupnje i može sastaviti popis želja za buduće kupnje.

Dostupnost informacija

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr obvezuje se kupcu uvijek dati sljedeće informacije:
– identitet tvrtke (naziv tvrtke i sjedište, matični i porezni broj)
– podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-adresa, telefon)
– bitne karakteristike proizvoda ili usluga (uključujući postprodajne usluge i jamstva)
– dostupnost proizvoda (svaki proizvod ponuđen na mrežnoj stranici trebao bi biti dostupan u razumnom roku)
– uvjeti dostave proizvoda (način, mjesto i vrijeme isporuke)
– sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno postavljene te mora biti jasno prikazano uključuju li već i poreze i troškove dostave
– način plaćanja i dostave
– rok u kojem je još moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje; osim toga, ako i koliko kupca košta povrat proizvoda
– objašnjenje postupka pritužbe, uključujući sve podatke o osobi za kontakt ili službi za kontakt s kupcima.

Cijene proizvoda

Sve su cijene u internetskoj trgovini Zapper-Pro.hr na dan narudžbe konačne. Nakon završetka kupnje na e-adresu ćete dobiti potvrdu o primitku narudžbe sa svim detaljima vaše narudžbe.

Kupoprodajni ugovor između internetske trgovine Zapper-Pro.hr i kupca sklopljen je u trenutku kada internetska trgovina Zapper-Pro.hr potvrdi narudžbu. Od tog su trenutka sve cijene i ostali uvjeti konačni i vrijede i za Zapper-Pro.hr i za kupca. Kupac je osoba s podatcima koji su navedeni prilikom slanja narudžbe. Kasnija izmjena podataka o kupcu nije moguća.

Način plaćanja

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr omogućuje sljedeće načine plaćanja:
– plaćanje (gotovinom) pouzećem
– prema predračunu (UPN nalog) na račun tvrtke
– plaćanje putem PayPala.

Internetskoj trgovini Zapper-Pro.hr važna je sigurnost osobnih, financijskih i ostalih osjetljivih podataka, stoga upotrebljava SSL certifikat svjetski poznatog izdavatelja koji osigurava vjerodostojnost i potpunu zaštitu domene te potpunu sigurnost internetskih kupnji i prijenosa osobnih podataka.

Transakcijski računi za plaćanje po predračunu:

IBAN: SI56 2900 0005 1426 832

UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d. d.

SWIFT BIC KOD: BACXSI22

IBAN: SI56 0201 5026 2215 262

NLB d.d.

SWIFT BIC KOD: LJBASI2X

Dostava i povrat

Narudžbu će dostaviti Pošta Slovenije, ali internetska trgovina Zapper-Pro.hr zadržava pravo odabira druge dostavne službe ako će time moći učinkovitije izvršiti narudžbu.

Trošak pakiranja i slanja dodatne opreme (kabeli, ručke, elektrode, rukavice, čarape…) iznosi 4,50 EUR.
Trošak dostave pri kupnji Zappera ili Zappera-Pro plaća internetska trgovina Zapper-Pro.hr.

Naručeni proizvodi bit će isporučeni sljedeći radni dan od narudžbe, a najkasnije u roku od 3 radna dana, osim ako proizvoda trenutačno nema na zalihi, o čemu će kupac biti obaviješten e-poštom i/ili ako dođe do nepredviđenih događaja na koje internetska trgovina Zapper-Pro.hr ne može utjecati (prirodne katastrofe, neočekivano kašnjenje isporuke od strane dobavljača itd.). U slučaju plaćanja po predračunu paket se otprema kada uplata stigne na račun tvrtke i sukladno prethodno navedenom.

Platitelj dostave je kupac. Troškove dostave i povrata artikala u slučaju prava koje kupac ima prema Zakonu o zaštiti potrošača na sklapanje ugovora na daljinu snosi kupac.

Akcije

Popusti se ne zbrajaju, osim ako u uvjetima akcije nije navedeno drukčije. Za svaku kupnju može se upotrijebiti jedan promocijski kod.

Postupak kupnje

Narudžba u redu čekanja: Nakon narudžbe kupac prima obavijest e-poštom da je narudžba zaprimljena u red čekanja. Kupac ima mogućnost otkazati narudžbu u roku od jednog sata. U internetskoj trgovini Zapper-Pro.hr dostupni su podatci o statusu i sadržaju narudžbe.

Narudžba potvrđena Ako kupac ne otkaže narudžbu, narudžba ide u daljnju obradu kada ju internetska trgovina Zapper-Pro.hr pregleda, provjeri dostupnost naručenih proizvoda, potvrdi narudžbu ili ju s razlogom odbije. Internetska trgovina Zapper-Pro.hr može nazvati kupca na njegov telefonski broj za kontakt radi provjere podataka ili osiguranja točnosti isporuke.

Roba otpremljena: Internetska trgovina Zapper-Pro.hr priprema i otprema robu u dogovorenom roku i o tome elektroničkom poštom obavještava kupca.

Povrat proizvoda: Proizvod je moguće vratiti u roku od 14 dana od preuzimanja. Pri povratu proizvodi moraju biti zapakirani u originalnu neoštećenu ambalažu, nepromijenjeni u količini i besprijekorni. U slučaju povrata kupac ne smije proizvod upotrebljavati! Trošak povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda izrađenih po narudžbi – personaliziranih proizvoda.

Kupnja za pravne osobe

Postupak kupnje za pravne osobe jednak je kao i za fizičke osobe, osim što je na kraju narudžbe potrebno unijeti naziv tvrtke i porezni broj tvrtke. Isto su tako jednake mogućnosti plaćanja. Pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana ili povrata kupoprodajne cijene kao što to vrijedi za potrošače (fizičke osobe).

Odustajanje od ugovora i povrat proizvoda

Kod ugovora sklopljenih na daljinu potrošači imaju mogućnost odustati od ugovora u roku od 14 dana od kupnje ili primitka proizvoda bez navođenja razloga i vratiti proizvod (čl. 43. Zakona o zaštiti potrošača, ZVPot). Proizvod se mora vratiti neoštećen, u pravilu u originalnom pakiranju i u istoj količini u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora.

Sigurnost

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr upotrebljava odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. Internetska trgovina Zapper-Pro.hr u te svrhe upotrebljava SSL certifikat koji je izdala ovlaštena organizacija.

Zaštita osobnih podataka

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr obvezuje se na trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika. Osobne podatke upotrebljavat će isključivo u svrhu izvršenja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i ostale potrebne komunikacije. Podatci korisnika ni u kojem slučaju neće biti preneseni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik i to tako da se pobrine za sigurnost svojega korisničkog imena i lozinke.

Komunikacija

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr stupit će u kontakt s korisnikom putem sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik tomu izričito ne protivi.

Oglasne elektroničke poruke sadržavat će sljedeće elemente:
– bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke
– pošiljatelj će biti jasno vidljiv
– razne akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Isto tako, bit će jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima:
– jasno će biti prikazan način odjave od primanja reklamnih poruka
– poštovat će se želja korisnika da se odjavi od primanja reklamnih poruka.

Odricanje od odgovornosti

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr nastoji osigurati ažurnost i točnost podataka objavljenih u internetskoj trgovini. Unatoč tomu, svojstva artikala, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da internetska trgovina Zapper-Pro.hr ne uspije ispraviti podatke u internetskoj trgovini. U takvu slučaju internetska trgovina Zapper-Pro.hr kupca će obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr ne odgovara za sadržaje mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Internetska trgovina Zapper-Pro.hr prije objave pregledava i odbija ona mišljenja koja sadržavaju očite neistine ili su obmanjujuća ili uvredljiva. Internetska trgovina Zapper-Pro.hr ne snosi odgovornost za informacije u mišljenjima i odriče se svake odgovornosti koja proizlazi iz informacija u mišljenjima.

Iako internetska trgovina Zapper-Pro.hr nastoji osigurati točne fotografije prodajnih artikala, sve fotografije moraju se uzeti u obzir kao simbolične. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda.

Pritužbe i sporovi

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr poštuje važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača te nastoji ispuniti svoju obvezu i uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi.

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr potvrdit će u roku od pet radnih dana da je zaprimila pritužbu i obavijestiti kupca koliko je vremena potrebno za njezinu obradu te ga detaljno izvještavati o tijeku postupka.

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr svjesna je da je bitno obilježje potrošačkog spora, barem što se sudskog rješavanja tiče, njegov nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji nastanu u rješavanju samog spora. To je i glavna prepreka da potrošač ne pokrene spor na sudu. Zato internetska trgovina Zapper-Pro.hr nastoji sve sporove rješavati sporazumno.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normama, internetska trgovina Zapper-Pro.hr ne priznaje nijednog pružatelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Internetska trgovina Zapper-Pro.hr, koja kao ponuditelj proizvoda omogućuje internetsku kupnju na području Republike Slovenije, na svojoj mrežnoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Kliknite ovdje.

Ta uredba proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova te izmjene i dopune Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Datum posljednje izmjene uvjeta poslovanja: 23. srpnja 2019.