Zaštita privatnosti

Vlasnik mrežne stranice osigurava zaštitu osobnih podataka koji će se upotrebljavati isključivo u svrhu informiranja o tijeku narudžbe (ako posjetitelj obavi narudžbu putem interneta) te na želju kupca za obavješćivanjem o novim proizvodima i akcijama. Vlasnik jamči da će se podatci posjetitelja i korisnika upotrebljavati samo u svrhu nesmetanog tijeka narudžbi te da se neće prenositi trećoj strani.

U slučaju problema ili nejasnoća pri uporabi mrežne stranice vlasnik mrežne stranice zadržava pravo kontaktirati potrošača telefonom ili e-poštom.

Kupnjom putem interneta posjetitelj omogućuje vlasniku mrežne stranice prikupljanje i uporabu osobnih podataka. Svi podatci koje posjetitelj navede prilikom narudžbe namijenjeni su isključivo poslovanju ponuditelja koji ih ne prenosi u druge svrhe ili trećoj strani. U slučaju mogućeg „upada“ u računalni sustav ne preuzimamo nikakvu odgovornost.

U svojem poslovanju poštujemo Zakon o zaštiti potrošača i poslujemo u skladu sa Zakonom o elektroničkom poslovanju na tržištu.

Zaštita privatnosti i kolačići

Pravna osnova

Osnova za obavijest o kolačićima jest izmijenjen Zakon o elektroničkim komunikacijama (Službeni list br. 109/2012; skraćeno ZEKom-1) koji je stupio na snagu početkom 2013. godine i uveo nova pravila u vezi s uporabom kolačića i sličnih tehnologija za pohranu informacija ili pristup informacijama pohranjenim na računalu ili mobilnom uređaju korisnika.

Što su kolačići i zašto su potrebni mrežnoj stranici?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se prenosi na računalo korisnika kada posjeti mrežnu stranicu i obično sadržava:

  • naziv poslužitelja s kojeg je kolačić poslan
  • životni vijek kolačića
  • vrijednost – obično nasumično generirani jedinstveni broj.

Kolačić sam po sebi ne sadržava i ne prikuplja informacije. Međutim, ako ga poslužitelj pročita zajedno s internetskim preglednikom, to može pomoći mrežnoj stranici u pružanju usluga prilagođenih korisniku – na primjer, pamćenjem prethodnih kupnji ili podataka o korisničkom računu. Samo poslužitelj koji je poslao kolačić može čitati i upotrebljavati taj kolačić. Na pouzdanoj mrežnoj stranici kolačići mogu obogatiti iskustvo. No kolačići se mogu upotrebljavati i na načine koji predstavljaju zadiranje u privatnost pojedinca. Kolačići se mogu pohraniti na različito trajanje, samo tijekom trajanja sesije pregledavanja ili mnogo dulje.

Koje kolačiće upotrebljavamo i zašto?

Na mrežnoj stranici upotrebljavamo isključivo kolačiće koji su dopušteni u skladu sa Zakonom ZEKom-1. Upotrebljavamo samo kolačiće koji su prijeko potrebni za rad ove mrežne stranice. Za bilježenje statistike posjećenosti stranice upotrebljavamo sustav koji bilježi samo kolačić sesije i ne prati vaše daljnje ponašanje na mrežnoj stranici ili u vezi s drugim stranicama. Nastavkom uporabe ove mrežne stranice suglasni ste s uporabom kolačića.